שירותי ענן‏

היתרון העיקרי של שימוש בשירותי ענן הוא הקשקשים שלהם. שירותים אלה מאפשרים לחברות לטפס מעלה ומטה ללא הצורך לרכוש תשתיות מראש. הם גם מאפשרים לחברות לנוע מהר יותר כשעובדים על פרויקטים. לדוגמה, אם חברה צריכה להריץ מספר שרתים בו זמנית, היא יכולה להקטין במהירות את מספר המחשבים הדרושים מבלי לעבור תהליך רכישה ארוך. ומכיוון שהם משלמים עבור המשאבים בהם הם משתמשים בלבד, הם מסוגלים לבחון מושגים שונים מהר יותר.

מחשוב ענן משתמש ברשת של שרתים כדי לספק כוח מחשוב ואחסון. שלא כמו מחשב מסורתי, שרתי ענן בקנה מידה דינמי מבוסס על מספר המשתמשים. ספקי שירות הענן גם מספקים את החומרה והתוכנה, כך שהמשתמשים לא צריכים לפרוס את החומרה והתוכנה שלהם. שירותים אלה מספקים הכל החל מאחסון נתונים מקוון ועד פתרונות גיבוי, סוויטות משרדיות מארחות, ועיבוד נתונים. תמיכה טכנית מנוהלת זמינה גם היא, ומאפשרת לחברות לגשת למשאבים הדרושים להן מבלי לדאוג לזמינות או לתחזוקה.

שימוש נפוץ נוסף בשירותי ענן הוא לפיתוח תוכנה. SaaS מספקת כלי פיתוח תוכנה ושרתים, שנמסרים לאחר מכן באינטרנט. הוא מאפשר לצוותי IT לתכנן ולבנות תוכנה ולנהל את רכיביה מבלי לדאוג לחומרה, לתוכנה או לאחסון. ספקי PaaS כוללים את Google App Engine, AWS Elastic Beanstalk, ופלטפורמת Salesforce Lightning. לא משנה אם אתה צריך יישום מבוסס אינטרנט או יישום סלולרי, שירותי ענן יכולים לענות על הצרכים שלך.

בנוסף לעקמומיות שלהם, שירותי הענן מאוד גמישים. כספק ענן, אתה יכול בקלות בקנה מידה כדי לפגוש את בסיס המשתמש הגדל שלך ולשמור על צוות ה-IT שלך ממוקד על פרויקטים בעלי ערך גבוה אחרים. ניתן לגשת לשירותים שאתה משתמש בענן מספר פעמים במהלך היום, מה שמאפשר לך להשתמש בהם בתדירות שאתה צריך. שירותי הענן הפופולריים ביותר כוללים דוא "ל, סוויטות משרדיות, כונני שיתוף פעולה ויישומים מבוססי רשת.

רבים מכירים את המונח מחשוב ענן, אבל יש כמה הבדלים מרכזיים בין סוגי העננים. מחשוב ענן הוא שירות המנוהל ברובו על ידי ספק הענן. ספק השירות רוכש את החומרה, מנהל את התוכנה, ושומר על התשתית. שימוש בספקית שירותי ענן חוסך לחברה שלך הרבה הוצאות הון וכאבי ראש תחזוקה. יתר על כן, זה מאפשר לך להשתמש ביישומי שירות עצמי דרך ממשק אינטרנט, כלומר אתה לא צריך לתקשר עם צוות תמיכה ב-IT לכל פרט קטן.

יש כמה ספקי ענן גדולים שמציעים שירותים אלה. אמזון (Amazon Web Services) היא החברה הגדולה והמבוססת ביותר, ואחראית על יכולתה של אמזון לתמוך בתנודות עונתיות בביקוש לצרכן. הם ממשיכים לחדש ולהתחרות בענן. למיקרוסופט Azure, לעומת זאת, יש היסטוריה ביוזמה ומגוון מוצרים שיעזרו לעסקים לבצע את המעבר. המתחרה החדש ביותר בענן הוא Google Cloud, עם כוח הפרסום שלו שעוזר להגביר את המכירות שלו.

בעוד היתרונות של מחשוב ענן הם רבים, יש כמה מערות כי יש לטפל לפני הולך קדימה עם המעבר. חברות צריכות להיות מודעות לסיכונים ביטחוניים, במיוחד בגלל שאנשים רבים יכולים לגשת לשירותי ענן. בנוסף לחששות לפרטיות, מחשוב ענן דורש מחברות להסתמך על אמצעי האבטחה של הספק שלהן, שעשויים להיות פחות אידיאליים. עם זאת, רוב ספקי הענן מיושרים עם תוכניות הסמכה מכובדות ויש להם מדיניות אבטחה חזקה.

נדידה של יישומים קיימים ונתונים יכולים להיות יקרים, ויש מחסור של צוות מיומן עם כישורי הענן הנכונים. כמו כן, ישנם סיכונים הקשורים בהעברת נתונים מספק ענן אחד למשנהו. אם ברצונך לעבור לספק ענן אחר, ייתכן שתצטרך לשנות את מדיניות הגירת הנתונים. בנוסף, נדידת העננים עלולה להוות סיכון ביטחוני משמעותי. למרות הסיכונים האלה, שירותי ענן יכולים להיות פתרון גדול עבור מספר הולך וגדל של עסקים.

מחשוב ענן מאפשר לעסקים להתרחב בקלות. עסקים יכולים להגדיל או להקטין את מספר המשתמשים שיש להם גישה ליישומי ענן. ובגלל שהם משלמים רק עבור המשאבים שהם צריכים, עסקים יכולים להפחית עלויות לאורך זמן. יתר על כן, מחשוב ענן מקל על העובדים לעבוד מרחוק. עסקים רבים דורשים מעובדים מרוחקים להשתמש בתוכנה מיוחדת שאין להם גישה אליה מהבית. אם עובד מרוחק נדרש לחזור למשרד במשרה מלאה, הוא עלול לפרוש.

Previous post האם חתימה סרוקה היא חתימה אלקטרונית?
Next post אבטחת מידע וסייבר